viernes, 27 de enero de 2017

Experiències TIC a l'aula

Bona nit!🌜

Aquesta setmana hem estat reflexionant sobre la manera d'introduir les TIC en l'aula d'una manera adequada i útil perquè, com ja sabem, l'ús de la tecnologia ha de tindre un objectiu didàctic perquè siga efectiu i adequat. El model TPACK considera que el docent ha de tindre coneixements disciplinars, tecnològics i pedagògics, de manera que les activitats i la metodologia que use per a les seues classes es basen en la interrelació d'estos tres tipus de coneixements o competències. Considere que la més innovadora és la competència tecnològica i, en el meu cas, seria la que més hauria de desenrotllar en el meu futur com a docent, ja que, acostumada a viure com a alumna un model d'ensenyança-aprenentatge més tradicional, crec necessari formar-me d'una manera més profund en el maneig de les TIC i la forma d'integrar-les en les aules. No obstant això, este curs m'ha servit molt per a esta labor, ja que he trobat recursos que em poden inspirar en un futur per a exercir la meua labor com a docent tenint en compte les TIC i tot el que oferixen.

En aquest tema, a més, hem reflexionat sobre l'organització de l'aula al introduir el maquinari tecnològic. Al meu parer, l'aula mòbil és molt més beneficiosa ja que és més còmode impartir la classe en l'aula i usar ordinadors portàtils o tauletas tàctils. L'ús de l'aula d'informàtica per a distintes assignatures comporta una major organització i la pèrdua de temps durant el desplaçament. A més, al utilitzar ordinadors portàtils o tauletas tàctils, podrem distribuir als alumnes de distintes manera depenent del treball que vagen a realitzar: ajuntant les taules per grups, distribuint les taules en forma de ferradura, etc.

Amb estos temes i amb el plantejament de distintes experiències educatives que integren les TIC en les aules he pogut donar-me compte de la importància de la competència digital i del treball que comporta ser docent, ja que sempre has d'estar actualitzant-te, renovant, estudiant, aprenent i adaptant-te als canvis. Em pareix molt important tindre una competència digital adequada per a poder arribar als nostres alumnes d'una manera més directa amb activitats innovadores i motivadores, fent que l'alumnat aprenga millor i més ràpid.



Ara només falta posar en pràctica tot el que hem aprés i descobert...

Adéu!👋😊



No hay comentarios:

Publicar un comentario