martes, 20 de diciembre de 2016

Tema 4. Informació a Internet

Bona nit 🌙

En aquest tema nostra tasca ha sigut simplement navegar per Internet. Com a docents, és important que estiguem informats sobre els recursos que poden ajudar-nos a exercir les nostres classes d'una manera interactiva, divertida, motivadora i útil. Per això, considere que navegar per algunes de les webs temàtiques i portals educatius que trobem en Internet és una labor necessària i útil per a nosaltres com a futurs docents. Amb aquesta tasca, he pogut descobrir alguns recursos molt interessants.

> D'una banda, he trobat blogs on professors compartixen els seus coneixements, les seues inquietuds i les seues experiències en les aules. Alguns d'estos blogs són:


Crec que un blog és una bona ferramenta per a reflexionar sobre el que es va aprenent, i també per a compartir allò que s’aprén o per a recomanar aquells recursos que poden ser útils als usuaris que visiten el blog. Així, del mateix mode que en este blog es parla del que aprenem en l'assignatura de TILC: TIC i Dinàmica d'aula aplicades al TILC, en els diferents blogs que he visitat he trobat recomanacions i informació que pot ser-me útil a mi com a docent.


> D'altra banda, crec que els portals educatius són encara més interessants ja que oferixen directament recursos per a treballar en classe amb els alumnes i en alguns d'ells trobem unitats o propostes didàctiques que es poden adaptar i incloure en les classes que impartim en el futur.

Un dels portals que més interessants he trobat és el: 



En ell, les activitats estan dividides per cicles (Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, Formació Professional) i cada cicle es dividix en assignatures. Trobem activitats interactives que s'han de realitzar de manera telemàtica per a recolzar les explicacions que hàgem donat en classe. Açò és molt interessant ja que amb aquest tipus d'activitats aconseguim desenrotllar una de les competències clau: la Competència Digital (CD).

A més, pel que fa a les assignatures de llengües en l'ESO, trobem guies de lectura de distints llibres que podem demanar que lligen els nostres alumnes. Els llibres de lectura estan classificats per dificultat i tots inclouen una guia de lectura, de manera que açò és una informació molt útil per al
 docent.
Per exemple, ací vos deixe l'enllaç a la Guia de lectura del conegut llibre La plaça del diamant, de Mercè Rodoreda. 


No obstant això, navegant per internet he descobert un portal educatiu que em pareix molt interessant ja que no es basa a proposar activitats perquè els alumnes milloren en llengua, matemàtiques, biologia o música, sinó que és un portal on les activitats proposades intenten educar els alumnes en valors per a la pau, la interculturalitat i la igualtat. Este portal educatiu s'anomena Edualter 

Entre les coses interessants que he trobat en ell, podria destacar un joc denominat SmileUrbo, que és un joc de simulació interactiu dissenyat per ensenyar els jugadors com afrontar els reptes del món real. A través de la participació del grup i la presa de decisions, es forma en habilitats de comunicació, resolució de problemes, cooperació, gestió del temps i negociació.
Mitjançant la pràctica de les competències socials necessàries per treballar en grup de manera eficient, es contribueix a la creació d'equips i comunitats més forts, centrats a buscar el benestar col·lectiu i la sostenibilitat del planeta.
Amb aquestas activitats pense que es poden desenrotllar un altre tipus de competències, com el Sentit de la Iniciativa i Esperit Emprenedor (SIEE).


Resumint... Com podeu veure, en Internet hi ha una gran quantitat de recursos útils per als docents i futurs docents, així que no vos quedeu sense descobrir-los!

 Ens veiem prompte!👋





No hay comentarios:

Publicar un comentario