martes, 29 de noviembre de 2016

La llengua i les TIC

Bona nit!
Esta setmana hem investigat diferents recursos online que poden ser-nos útils a l'hora d'estudiar la llengua catalana. Com sabem, les TIC ens han oferit una gran quantitat d'instruments d'aprenentatge i han obert un gran camp de possibilitats per a la investigació lingüística. Uns d'ells són els diccionaris i les enciclopèdies online, que ens oferixen una major varietat de definicions i una gran quantitat d'informació de manera immediata, amb un únic “click”.
Dels diccionaris i enciclopèdies amb què hem treballat online, jo recomanaria aquestes (vos deixe els enllaços):

->DIEC, que es la màxima autoritat de referència quant a la llengua catalana



->OPTIMOT, que es un metadiccionari que conté enllaços a altres diccionaris online, oferint una gran varietat de definicions.  



->Enciclopèdia Catalana online




Amb aquestos instruments podem enriquir notablement el nostre vocabulari durant el procés d'aprenentatge de la llengua catalana.

Durant esta setmana hem estat treballant amb aquests diccionaris. Hem pogut veure les diferències entre ells, així com els punts positius i negatius que té cada diccionari en comparació amb la resta, i hem plasmat açò en un comentari a partir dels resultats obtinguts en la busca d'un terme.



I eixa ha sigut la tasca setmanal…¡Fins a la pròxima!

No hay comentarios:

Publicar un comentario